27.11.2018 22:55

Twee assists Memphis; minuten Tete, Kluivert, Karsdorp

Pep Guardiola wist het van tevoren al: Memphis Depay zou één van de gevaarlijkste spelers van Olympique Lyon zijn. Die uitspraak heeft de Nederlandse aanvaller dinsdagavond kracht bij gezet tijdens het treffen tegen Manchester City in de Champions League.

De Oranje-international was namelijk tegen The Citizens tweemaal assistgever. Beide keren was Maxwel Cornet de doelpuntenmaker. Echter was het niet genoeg voor de overwinning, want na beide treffers kwam Manchester City nog langszij door goals van John Stones en Kun Agüero: 2-2. Manchester City is daarmee geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Olympique Lyon met Shakhtar Donetsk, dat met 2-3 won bij 1899 Hoffenheim, strijdt voor plaats twee.

In datzelfde duel kwam ook Kenny Tete binnen de lijnen. Opvallend wel, aangezien de vleugelverdediger in de competitie amper speeltijd krijgt. In de Champions League speelde Tete in totaal al 106 minuten mee, terwijl hij in de Franse Ligue 1 niet verder kwam dan 76 minuten.

Kluivert en Karsdorp
In Rome speelde AS Roma tegen titelhouder Real Madrid. De Koninklijke legde een moeizame eerste helft op de mat, maar na rust liep het uit naar een 0-2 overwinning door goals van Lucas Vázquez en Gareth Bale. Justin Kluivert en Rick Karsdorp kregen ook speelminuten, al kwamen beide Nederlanders vanaf de bank. Voor de oud-Feyenoorder was het pas zijn derde optreden dit seizoen. Hij kwam sinds september niet meer in actie.