27.11.2018 10:30

Waar spelen PSV en en FC Barcelona nog voor?

Als PSV nog iets van zijn Europese seizoen wil maken, dan moet het woensdagavond winnen van FC Barcelona. Dat zal een lastig karwei worden voor de Eindhovenaren, want al twaalf duels op rij won PSV niet in het hoofdtoernooi. Dat is overigens de langste reeks van een Nederlandse club ooit. 

Belangen
Kwalificatie voor de volgende ronde is een uitgesloten zaak voor PSV. De Eindhovenaren kunnen na de winterstop nog wel doorgaan als Europa League-deelnemer, maar daarvoor moet het tweemaal winnen (van FC Barcelona en Inter). Dan is het alsnog afhankelijk van Tottenham Hotspur, dat maximaal twee punten mag halen in de laatste twee wedstrijden. FC Barcelona kan woensdagavond de eerste plaats van de poule veiligstellen. 

Nooit zege op Barça
Een overwinning tegen de Catalanen wordt een pittige opgave voor de ploeg van Mark van Bommel. PSV wist namelijk in het verleden nog nooit te winnen van FC Barcelona. Zesmaal trof het de Spaanse ploeg, driemaal verloor PSV en uit de drie anderen wedstrijden kwam er geen winnaar. In september werd het 4-0 voor FC Barcelona. Een PSV-overwinning woensdagavond kan dus een unicum worden. 

Alle ballen op Luuk
Dé man in vorm bij PSV is Luuk de Jong. De boomlange aanvaller is in de Eredivisie de topscorer en ook in Europees verband doet De Jong het aardig dit seizoen. Zo kwam hij tijdens de afgelopen twee duels met Tottenham Hotspur op het scoreformulier. Als de aanvoerder van PSV tegen FC Barcelona wederom tot scoren komt, evenaart hij een twintig jaar oude reeks die niet meer werd bereikt. Destijds was Ruud van Nistelrooy de laatste PSV-speler die in drie opeenvolgende Champions League-duels scoorde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner