29.11.2018 13:00

Oranje stijgt op FIFA-ranking en is Duitsland voorbij

De knappe prestaties van het Nederlands elftal in de UEFA Nations League hebben ervoor gezorgd dat de ploeg van Ronald Koeman is gestegen op de FIFA wereldranglijst. Oranje is nu de nummer veertien van de lijst. 

Duitsland zakte twee plaatsen, ondanks de oefenzege op Rusland (2-0) en het gelijkspel tegen Oranje (2-2) en staat nu zestiende. Voor de viervoudig wereldkampioen is dat de laagste positie op de ranglijst ooit sinds 2005. Nederland had twee plaatsen kunnen stijgen, maar Zweden heeft door de overwinningen op Rusland en Turkije net iets meer punten achter de komma. Zweden en Nederland hebben in totaal twee punten voorsprong op de Duitsers.

Hieronder de nummers 10 – 19 van de FIFA wereldranglijst met het aantal punten ten opzichte van het aantal punten van de vorige uitgave van de ranking. 

België blijft eerste
In de top van de FIFA-ranking blijft België de leider van de ranking, De oorwassing van de Rode Duivels tegen Zwitserland hebben er dus niet voor gezorgd dat de eerste plaats uit handen is gegeven, mede door de nederlaag van Frankrijk tegen het Nederlands elftal. In de top tien vond er verder slechts één wisseling plaats, Portugal nam de zesde plaats over van Uruguay. 

Hieronder de nummers 1 – 9 van de FIFA wereldranglijst met het aantal punten ten opzichte van het aantal punten van de vorige uitgave van de ranking. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner