30.11.2018 10:00

De 5: clubs met de meeste UEFA-punten – Ajax de beste

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de best presterende ploegen in Europees verband dit seizoen op basis van de punten voor de UEFA-ranking.

1: Ajax
De Amsterdammers troeven alle Europese topclubs af als het gaat om de meeste verzamelde punten voor de UEFA-ranking. In alle elf de wedstrijden dit Champions League-seizoen (inclusief voorronde) is Ajax nog ongeslagen, waardoor het steeds punten sprokkelde. Bovendien plaatste het zich al na vijf groepswedstrijden voor de knockout-fase, waardoor de teller is opgelopen tot 22 punten (inclusief één punt als het daadwerkelijk speelt in de knockout-fase). 

2: FC Barcelona
In de poule van PSV is FC Barcelona met afstand de sterkste ploeg. De Catalanen wonnen vier van de vijf wedstrijden, speelden eenmaal gelijk en staan daardoor op dertien punten. Ook is de ploeg daarmee zeker van groepswinst en pakt het veel punten omdat het zeker is van een plaats bij de laatste zestien. FC Barcelona speelde tot op heden vier UEFA-punten minder bijeen dan Ajax en staat op achttien punten. 

3: Bayern München
Net als FC Barcelona ging Bayern München nog niet onderuit in de groepsfase. Enkel Ajax snoepte Der Rekordmeister punten af. In München werd het 1-1, door treffers van Mats Hummels en Noussair Mazraoui. Voor de rest waren er twee keer zeges op SL Benfica en AEK Athene Daardoor heeft het eveneens achttien UEFA-punten.

4: FC Porto
Dat geldt ook voor FC Porto. De uitstekende ploeg uit Portugal had vooralsnog weinig moeite in de poule met FC Schalke 04, Galatasaray en Lokomotiv Moskou. Er was nog geen verliespartij voor FC Porto, waardoor het met dertien punten zeker is van groepswinst en het spelen van knockout-wedstrijden. FC Porto is dit seizoen in bezit van achttien UEFA-punten.

5: Atlético Madrid, Juventus, Real Madrid
De vier bovenstaande ploegen verloren dit seizoen nog geen wedstrijd. Dat kan niet gezegd worden van Atlético Madrid, Juventus en Real Madrid. Naast de vier overwinningen liepen zij ook allemaal tegen een nederlaag aan. Daardoor staan de drie grootmachten met twaalf punten bovenaan in hun groep en sprokkelden ze zeventien punten voor de UEFA-ranking. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner