01.12.2018 10:45

FC Utrecht tekent voor beste comeback in clubgeschiedenis

FC Utrecht heeft vrijdagavond op bezoek bij Excelsior een bizarre comeback beleefd. Al na 26 minuten stond de ploeg van Dick Advocaat met 3-0 achter, maar het herpakte zich en kwam in de tweede helft knap langszij.

Dat is nog nooit eerder vertoond in de Utrechtse historie in de Eredivisie. Alle 176 wedstrijden die de Domstedelingen tegen een 3-0 achterstand aankeken, werden namelijk verloren. Daar werd tegen de Kralingers dus een stokje voor gestoken.

Excelsior sloeg al heel vroeg twee keer toe: al na 7 minuten en 46 seconden stond de ploeg van Adrie Poldervaart met 2-0 voor. Het was de snelste voorsprong van de club in de Eredivisie sinds 1984, toen het na vier minuten al twee keer had toegeslagen.

Een comeback na een 3-0 achterstand is in de Eredivisie vrij zeldzaam. Excelsior zelf is de laatste club die het voor elkaar kreeg. In 2007 speelde het met 3-3 gelijk op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Elf jaar later was het de 19-jarige Nick Venema die Utrecht met een doelpunt op weg hielp in de comeback. De jonge spits scoorde al vier keer in de elf invalbeurten die hij tot nu toe kreeg.