02.12.2018 09:59

Supersub Alcácer nu al meest trefzekere invaller ooit

De Bundesliga is pas dertien speelronden onderweg, maar Paco Alcácer is nu al de meest trefzekere invaller in de geschiedenis van de competitie. Hij kwam zes keer als invaller binnen de lijnen voor Borussia Dortmund en scoorde daarin negen keer.

Zaterdagmiddag kwam Alcácer vanaf de bank het veld in tegen SC Freiburg, en weer was hij trefzeker. In de slotminuut besliste hij de wedstrijd op aangeven van Łukasz Piszczek: 2-0. Het was zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen, negen daarvan maakte de Spanjaard als invaller. Geen enkele speler in de Bundesliga-geschiedenis was een effectievere supersub:

  • Ionel Ganea (VfB Stuttgart, 2002/2003) - 9 doelpunten
  • Nils Petersen (SC Freiburg, 2016/2017) - 9 doelpunten
  • Alcácer (Borussia Dortmund, 2018/2019) - 9 doelpunten

Alles is raak
Alcácer kreeg nog weinig tijd om tot zijn doelpuntenproductie te komen. Trainer Lucien Favre gebruikte zijn topscorer pas 282 minuten. Er zijn liefst zestien spelers bij Borussia Dortmund die meer speeltijd kregen. Met zijn geringe speeltijd gaat Alcácer wel uiterst effectief om. Hij heeft gemiddeld nog geen half uur nodig om tot scoren te komen en van zijn laatste tien doelpogingen tussen de palen, gingen er tien tegen het net.

De vliegende start van Alcácer is de beste ooit. De spits speelde pas acht wedstrijden voor Dortmund, maar maakte daarin dus wel al tien treffers. Alleen Charly Dörfel, Hamburger SV 1963, wist ook in zijn debuutseizoen na acht wedstrijden al even vaak te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner