02.12.2018 16:24

Primeur Jørgensen leidt eerste nederlaag PSV in

PSV heeft de eerste Eredivisienederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op bezoek bij Feyenoord ging de ploeg van Mark van Bommel met 2-1 onderuit. Feyenoord dankte zijn Scandinavische aanvallers in De Kuip.

Feyenoord is een absolute angstgegner voor de regerend landskampioen. In de laatste negen bezoeken van PSV aan De Kuip wist Feyenoord zeven keer te zegevieren. Na 28 minuten opende Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen al de score. Na een assist van Steven Berghuis schoot hij de bal binnenkant paal langs Jeroen Zoet. Het betekende de eerste treffer van de Deen tegen PSV of Ajax sinds zijn entree in 2016.


Lees ook: EK-kwalificatie: Oranje loot gunstig, maar wel Duitsland 


Enkele minuten later verdubbelde Sam Larsson de score met een fenomenale uithaal van buiten het zestienmetergebied.De 25-jarige Zweed blijkt de koning van de afstandsschoten. Sinds het seizoen 2014/2015 maakte hij er zestien in de Eredivisie. Alleen Hakim Ziyech (18) maakte er meer.

Zo leed PSV de eerste nederlaag van dit Eredivisieseizoen. De onmacht van de Eindhovenaren was met name in de eerste helft duidelijk zichtbaar. Feyenoord verstuurde 133 passes, tegenover slechts 65 van de koploper. Hoewel PSV na rust de betere partij was, slaagde het er niet in om langszij te komen. De aansluitingstreffer van Steven Bergwijn was niet genoeg.

Ajax kroop na een 5-1 zege op ADO Den Haag dichterbij PSV. Het verschil bedraagt nu twee punten tussen de nummers een en  twee van de Eredivisie. Feyenoord staat tien punten achter op PSV, maar speelde wel een wedstrijd minder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner