04.12.2018 08:30

Doelpuntrijk Sporting CP floreert onder trainer Keizer

Marcel Keizer is zijn periode bij Sporting CP uitstekend begonnen. De trainer, die vorig jaar december werd ontslagen bij Ajax, won maandagavond zijn derde wedstrijd. Het werd 1-3 voor de ploeg uit Lissabon op bezoek bij Rio Ave.

Bas Dost hielp zijn oefenmeester een handje, hij nam de tweede treffer voor zijn rekening. Eerder deze week speelde Sporting CP in de Europa League de uitwedstrijd tegen Qarabağ FK. Ook toen won Keizer met zijn ploeg met overtuigende cijfers: 1-6. Een week geleden was zijn debuutwedstrijd ook zeer doelpuntrijk, in de beker versloeg Sporting CP de amateurs van Lusitano FCV.

De eerste resultaten van Keizer bij Sporting CP:

  • Rio Ave – Sporting CP 1-3
  • Qarabağ FK – Sporting CP 1-6
  • Lusitano FCV – Sporting CP 1-4

Het betekent dat Sporting CP liefst dertien doelpunten maakte sinds Keizer, die door Sporting CP werd weggeplukt uit de Verenigde Arabische Emiraten waar hij trainer was bij Al-Jazira Club, het voor het zeggen kreeg in Lissabon. Onder voorganger José Peseiro (ontslagen op 1 november) waren de resultaten een stuk minder. Onder zijn leiding werd geen enkele keer drie keer achter elkaar gewonnen en werd er een stuk lager doelpuntgemiddelde behaald.

Doelpuntgemiddelde onder Peseiro vs. Keizer:

  • Peseiro: 1,67 treffers per duel
  • Keizer: 4,3 treffers per duel

Keizerball
De start van de nieuwe oefenmeester verloopt zo voorspoedig dat de fans amper kunnen geloven dat dit dezelfde spelers zijn die op het veld stonden onder de vorige trainer. De aanzienlijk verbeterde spelopvatting van Keizer is daarom met open armen ontvangen door de supporters, die zijn manier van spelen tot 'Keizerball' hebben gebombardeerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner