04.12.2018 11:30

Deze zes Mexicanen maakten furore als PSV-speler

Waar Ajax banden heeft gelegd met China, heeft PSV een nauwe relatie met Mexico. De Eindhovenaren willen deze band verstevigen en hebben in twee oud-spelers ambassadeurs gevonden die de naam PSV in Mexico moeten vergroten.

"De band tussen ons en Mexico gaat na twaalf jaar verder dan de spelers van het moment. Met dat feit gaan we concreet aan de slag", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten op de website van PSV. "Deze mannen (Carlos Salcido en Maza, red.) twijfelden geen moment toen we ze vroegen en zetten zich graag voor ons in. Het zijn twee fantastische boegbeelden voor ons." Dit zijn de zes Mexicaanse voetballers die speelden/spelen voor PSV.

Salcido: 2006/2007 – 2009/2010
Carlos Salcido was de eerste Mexicaan die neerstreek in Eindhoven. De spijkerharde mandekker, die met PSV de Johan Cruijff Schaal wist te we winnen, kwam in 2007 over van Deportivo Guadalajara, waar hij momenteel weer actief voor is. De inmiddels 38-jarige Salcido is nu ambassadeur van de Eindhovenaren.

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 4 seizoenen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 121 wedstrijden

Maza: 2008/2009 – 2010/2011
Zijn voetbalnaam was Maza, maar officieel heet hij Francisco Javier Rodríguez. Ook Maza was een harde verdediger, maar écht onomstreden was hij nooit in Brabant. Op zijn palmares staat de Johan Cruijff Schaal van 2008, maar de mandekker verliet Eindhoven vrij geruisloos voor een avontuur bij VfB Stuttgart. Net als Salcido is Maza één van de ambassadeurs.

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 3 seizoenen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 60 wedstrijden

Guardado: 2014/2015 – 2016/2017
De komst van Andrès Guardado was een kleine stunt. Als speler van Deportivo La Coruña maakte hij indruk in Spanje, maar bij Bayer Leverkusen en Valencia CF brak hij niet echt door. In dienst van PSV was hij de absolute leider op het middenveld. Zo droeg hij de aanvoerdersband en vierde hij twee landstitels. Momenteel speelt Guardado bij Real Betis.

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 3 seizoenen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 80 wedstrijden

Moreno: 2015/2016 – 2016/2017
Héctor Moreno had al eerder in Nederland gespeeld, bij AZ Alkmaar. Hij ontgroeide de Eredivisie en verkaste naar de Primera División, waar hij vijf jaar speelde voor Espanyol. PSV haalde de Mexicaanse stopper terug naar Eindhoven en daar speelde hij uitstekend. Zo scoorde hij zeven keer in één seizoen en werd hij tweemaal kampioen, waardoor hij nog een toptransfer verdiende naar AS Roma. In Rome bleef hij echter niet lang, momenteel speelt hij voor Real Sociedad. 

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 2 seizoenen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 61 wedstrijden

Lozano: 2016/2017 – 2018/2019
Afgelopen zomer deed PSV er alles aan om Hirving Lozano binnenboord te houden. In zijn debuutjaar liet hij direct zien één van de beste spelers van de Eredivisie te zijn. Aan de hand van Lozano kroonde PSV zich tot landskampioen van Nederland. Ook speelde hij daarna ontzettend sterk op het WK in Rusland, waarna hij genoot van interesse van clubs uit heel Europa. Ook dit seizoen is hij zeer op dreef met tien doelpunten uit veertien wedstrijden. 

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 2 seizoenen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 43 wedstrijden

Gutiérrez: 2018/2019
Misschien was de komst van Érick Gutiérrez de extra motivatie voor Lozano om nog een seizoen in Eindhoven te blijven. Chucky en Guti zijn namelijk boezemvrienden. Maar niet alleen om die status speelt de middenvelder bij PSV. De technicus heeft met zijn invalbeurten zijn meerwaarde al vaak aangetoond. Gutiérrez heeft alleen de pech dat PSV uitstekend bezig is dit seizoen en dat Van Bommel vasthoudt aan zijn vaste elf. Het gaat echter niet lang meer duren of Gutiérrez wordt een vaste waarde bij PSV.

 • Aantal seizoen in dienst van PSV: 1 seizoen
 • Competitiewedstrijden voor PSV: 7 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner