06.12.2018 11:45

Wat Wenger 11 jaar niet lukte, doet Emery met Arsenal

Arsenal FC beleefde een aantal gloriejaren onder Arsène Wenger, maar de laatste paar seizoenen was de liefde tussen club en trainer wat killer geworden. Daarop besloot de Fransman na 22 jaar weg te gaan bij The Gunners. Unai Emery nam het stokje over.

Een lastige opdracht voor de Spaanse oefenmeester om de nalatenschap goed in te vullen, maar na een hobbelig begin in Londen heeft Emery zijn ploeg op de rit gekregen. Woensdagavond speelde Arsenal FC op bezoek bij Manchester United. Het werd 2-2, wat ervoor zorgde dat de Londenaren liefst twintig wedstrijden op rij ongeslagen zijn gebleven in alle competities waarin het actief is (Premier League, League Cup en Europa League). Onder Wenger was het al weer een tijd geleden dat eenzelfde reeks werd bereikt.

De Emery-serie zonder nederlaag is namelijk de eerste in elf jaar tijd. In 2007 overkwam Arsenal FC dit voor de laatste keer. Van die reeks eindigden vijftien wedstrijden in een overwinning voor Emery en Arsenal FC. Tegen Manchester United was er dus een puntendeling, net als in de competitieduels met Wolverhampton Wanderers, Liverpool FC, Crystal Palace en in het treffen voor de Europa League tegen het Portugese Sporting CP.

Meedraaien in de top
De lange reeks zonder verliespartij heeft ervoor gezorgd dat Arsenal FC definitief de aansluiting heeft gevonden bij de top. Manchester City en Liverpool FC hebben een gaatje geslagen, maar de drie Londense clubs Tottenham Hotspur, Chelsea FC en Arsenal FC bevinden zich daarachter met onderling slechts twee punten verschil. Manchester United is volledig buitenbeeld van acht punten op Arsenal FC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner