10.12.2018 13:30

VIDEO: pegel El Ghazi verkozen tot Goal of the Week

Anwar El Ghazi heeft de smaak te pakken in de Championship. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax heeft een basisplaats veroverd bij Aston Villa en helpt zijn ploeg de laatste weken aan het maken van goals.

Tegen West Bromwich Albion, vorig jaar nog uitkomend in de Premier League, was het tweemaal raak voor de 23-jarige aanvaller. Het leverde echter niet het gewenste effect op, want in blessuretijd kwam de thuisploeg langszij. Met name de tweede treffer van de tweevoudig Oranje-international was van grote schoonheid. Zijn pegel eindigde stijf in de kruising en werd daarmee verkozen tot Goal of the Week in Engeland.

El Ghazi legt de laatste weken steeds betere prestaties op de mat. De rechtsbuiten, die afgelopen zomer de overstap maakte van het Franse Lille OSC naar Engeland, heeft sinds twee weken terug een basisplaats en dat vertrouwen betaalt hij uit. Van de 21 Championship-duels mocht hij pas acht keer meedoen, maar daarin scoorde hij vier keer en gaf hij één assist. Pas vijf keer mocht de Nederlander vanaf de aftrap beginnen.

Achtste plaats
Aston Villa presteert dit jaar ondermaats op het tweede niveau in Engeland. De club uit Birmingham bezet de achtste plaats in de competitie. Toch is het gat met koploper Norwich City niet indrukwekkend groot: slechts acht punten. Ter vergelijking: in de Premier League werden vijf wedstrijden minder gespeeld, maar toch is het verschil tussen koploper Manchester City en nummer acht Manchester United inmiddels opgelopen tot achttien punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner