08.12.2018 17:00

Salah moet na hattrick alleen nog Messi dulden

Mohamed Salah gidste Liverpool met een hattrick naar een ruime 4-0 zege op AFC Bournemouth. De Egyptenaar laat zien dat het vorige seizoen geen incident was. Sinds zijn overstap maakte hij al 42 competitiedoelpunten, alleen Lionel Messi maakte er meer in de vijf grootste competities.

De drieklapper van Salah zorgt ervoor dat zijn teller dit seizoen op tien komt. Daarmee is hij gedeeld topscorer van de Premier League, Pierre-Emerick Aubameyang maakte er net zoveel. Met zijn 32 doelpunten vorig seizoen opgeteld, komt Salah op 42 treffers. Messi scoorde er sinds de start van vorig seizoen eentje meer in de Primera División: 43. Salah rekent met een sterk tweede seizoen af met de criticasters die hem als een 'one season wonder' betitelden.


Lees ook: Ten Cate begint toch nog aan zestiende club


Bloemen naar AS Roma
Salah transfereerde een jaar eerder dan doelman Alisson naar Liverpool, maar beide spelers kwamen over van AS Roma. Ook Alisson bleek een schot in de roos. Liverpool is dit seizoen nog ongeslagen in de competitie (dertien winst, drie gelijk) en nieuwkomer Alisson vestigt daarmee een record. De Braziliaanse doelman is in zijn eerste zestien wedstrijden ongeslagen, meer dan elke andere Liverpool speler ooit. Javier Mascherano kwam in 2007 tot vijftien wedstrijden en is dus van de troon gestoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner