09.12.2018 18:47

VIDEO: Fraaie goal Bale eindigt doelpuntendroogte

Gareth Bale is er eindelijk weer in geslaagd het net te vinden in dienst van Real Madrid. De Welshe flankaanvaller maakte de winnende treffer tegen SD Huesca, waarmee hij een einde maakte aan een bizarre doelpuntendroogte.

Hij had namelijk al tien wedstrijden op rij niet meer gescoord in de Primera División. De laatste keer dat de aanvaller scoorde, was op 1 september tegen Leganés. Sindsdien stond de buitenspeler honderd dagen droog in de Spaanse competitie. Dit seizoen zijn de prestaties van Bale ondermaats. In veertien competitieduels scoorde hij pas vier keer. Daarnaast bereidde hij twee treffers voor. De goal tegen SD Huesca was van grote schoonheid.

Dat betekent dat de Welshman gemiddeld per competitiewedstrijd 0,29 keer scoort. Vorig seizoen lag dat moyenne beduidend hoger: namelijk op 0,62. In de Champions League is de aanvaller dit seizoen wél op stoom. In de vier duels die hij aan de aftrap stond, scoorde hij driemaal: thuis en uit tegen AS Roma en op bezoek bij Viktoria Plzeň. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner