11.12.2018 11:00

Ajax en PSV schieten meest van alle clubs (heel Europa)

In de Eredivisie lijkt er geen maat te staan op de aanvalsdrangen van PSV en Ajax. De nummers één en twee van de competitie steken met kop en schouders boven de rest uit, al volgt Feyenoord nog op gepaste afstand.

De dominantie van de ploegen uit Eindhoven en Amsterdam trekt zich door in het aantal schoten per wedstrijd van die clubs. Van alle ploegen uit heel Europa schiet Ajax namelijk het meest. De ploeg van Erik ten Hag onderneemt het vijandelijke doel per Eredivisie-duel gemiddeld 9,1 keer. PSV volgt daarachter, met gemiddeld 8,8 schoten per wedstrijd in de Nederlandse competitie. Na Ajax en PSV volgt het Belgische KRC Genk. De koploper van de Eerste Klasse schiet 8,1 keer per optreden.

De top vijftien wordt vervolgens door een gemêleerd rijtje gevormd. Zo staat NK Maribor uit Slovenië op plaats vijf met 7,8 schoten, terwijl FC Barcelona de zevende ploeg is van Europa met de meeste doelpogingen: 7,6 schoten. De top vijftien wordt afgesloten met de derde Nederlandse club: Feyenoord. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst komt per Eredivisie-wedstrijd tot gemiddeld 6,8 schoten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner