11.12.2018 08:00

De Jong jaagt op oud goalrecord van Van Nistelrooy

Bij Inter zullen alle ogen gericht zijn op PSV-aanvaller Luuk de Jong tijdens de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. De spits was namelijk goed voor de laatste drie doelpunten van de Eindhovenaren.

Mocht de kopsterke De Jong dinsdagavond de score namens PSV openen, dan volgt het Ruud van Nistelrooy en Danny Koevermans op. Zij zijn de enige spelers die erin slaagden om vier keer op rij te scoren namens de Eindhovenaren in het miljardenbal. Van Nistelrooy deed dat in het seizoen 1998/1999, Koevermans tien jaar later (seizoen 2008/2009). Nu weer tien jaar later kan De Jong dus hetzelfde bereiken. 

21 schoten per duel tegen
Tegenover de aanvallende kwaliteiten van De Jong staan de magere defensieve scores van PSV dit Champions League-seizoen. In elke wedstrijd kreeg de Eindhovense ploeg namelijk minstens 21 schoten tegen. In totaal schoten FC Barcelona, Inter en Tottenham Hotspur tijdens de voorgaande vijf wedstrijden tegen PSV 121 keer. Geen enkele Champions League-ploeg incasseerde zoveel schoten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner