11.12.2018 23:00

Serie A-clubs huilen, Premier League-teams in extase

De clubs uit de Serie A treuren na de laatste speelronde in de Champions League, terwijl de Premier League-ploegen reden hebben tot juichen. Inter en SSC Napoli redden het allebei niet, terwijl Tottenham Hotspur en Liverpool FC doorstoten naar de knockout-fase. 

PSV wist dinsdagavond al zeker dat het was uitgeschakeld in Europa in Groep B. Voor Inter en Tottenham Hotspur was het echter heel spannend in de laatste wedstrijd van het miljardenbal. Omdat Inter-PSV en Barcelona-Tottenham allebei in 1-1 eindigde, sluiten de Engelsen de groepsfase af als nummer twee. Inter is veroordeeld tot de Europa League. 

Misser Milik
Arkadiusz Milik had SSC Napoli kunnen laten juichen, maar de oud-aanvaller van Ajax miste in blessuretijd een enorme kans. Daardoor eindigen de Italianen niet als tweede, maar Liverpool FC. Het duel tussen beide ploegen eindigde in 1-0 voor de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die allebei negentig minuten speelden. Elders won Paris Saint-Germain met 1-3 bij Rode Ster Belgrado. De Fransen naar de knockout-fase van het miljardenbal, de Serviërs zijn Europees uitgeschakeld. 

In Groep A waren Atlético Madrid (0-0 gelijk tegen Club Brugge) en Borussia Dortmund (0-2 winst bij AS Monaco) al zeker van de volgende ronde, terwijl Club Brugge wist dat het naar de Europa League ging. De beslissingen in Groep D vielen eerder op de avond. FC Porto en Schalke 04, die al zeker waren van de volgende ronde, wonnen allebei. Daardoor zet Galatasaray na de winterstop het Europese toernooi verder in de Europa League en is Lokomotiv Moskou klaar is in Europa.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner