12.12.2018 09:45

Ten Hag evenaart Van Gaal na fantastische start bij Ajax

Ajax is bezig aan een geweldig seizoen in de Champions League. De Amsterdammers wonnen drie van de vijf wedstrijden in de poulefase van het miljardenbal en speelden  de andere twee duels gelijk.

Daarmee is de ploeg dit seizoen nog ongeslagen in het hoofdtoernooi van het grootste Europese clubtoernooi. Het zijn bovendien de eerste vijf wedstrijden van Erik ten Hag als trainer in de Champions League. De enige trainer van Ajax die ooit eerder zijn eerste vijf wedstrijden in de Champions League ongeslagen bleef, was Louis van Gaal: in 1994/1995. Beide keren haalde Ajax toen de finale. 

Dušan Tadić momenteel de grote man in de Champions League. De Serviër nam de laatste drie doelpunten van de club uit Amsterdam voor zijn rekening. Mocht de vleugelaanvaller tegen Bayern München de eerste Ajax-treffer van de avond maken, dan schrijft hij geschiedenis. Nooit eerder wist een speler van de hoofdstedelingen namelijk vier opeenvolgende doelpunten te maken namens Ajax in de Champions League. Als Ajax niet verliest van Der Rekordmeister, blijft het de langst ongeslagen ploeg in het toernooi. Momenteel heeft Ajax al dertien duels niet verloren in de Champions League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner