12.12.2018 07:30

Overwintering Spurs blijkt historisch gezien een stunt

Het zag er na twee speelrondes in de Champions League niet goed uit voor Tottenham Hotspur. De Engelse grootmacht had de eerste twee duels verloren van Inter en FC Barcelona en leek vrijwel zeker van uitschakeling. 

De ploeg uit Londen won ook zijn derde wedstrijd niet, want in Eindhoven eindigde het treffen met PSV in 2-2. Op de helft van de groepsfase één punt hebben, maar na zes wedstrijden toch overwinteren in de Champions League. Kijken we naar het verleden welke Engelse teams in hetzelfde schuitje zaten en alsnog de volgende ronde haalden, dan is Tottenham Hotspur slechts één van de drie ploegen die dit kunstje ooit flikte. 

Ook Newcastle United en Arsenal FC verloren ooit hun eerste twee wedstrijden in de groepsfase van het miljardenbal. Echter wisten zij ook de rug te rechten en door knappe prestaties in de overige vier wedstrijden alsnog de knockout-fase te bereiken. Newcastle United deed dat in het seizoen 2002/2003, toen het onder meer bij Feyenoord in de poule zat. Arsenal FC bereikte de laatste zestien in 2015/2016 nadat het de eerste twee poulewedstrijden verloor. Dat ging ten koste van Olympiakos en Dinamo Zagreb

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner