12.12.2018 13:00

Dit bedrag houdt PSV over aan de Champions League

Het gelijkspel van PSV op bezoek bij Inter in de laatste speelronde van de poulefase in de Champions League, heeft naast een knappe sportieve prestatie en punten voor de UEFA coëfficiëntenlijst ook financieel nog iets moois opgeleverd voor de Eindhovenaren.

Voor een zege in het grootste Europese toernooi verdient een Champions League-deelnemer liefst 2,9 miljoen euro, een gelijkspel levert een kleine miljoen euro op: 0,9 miljoen. Dat bedrag kon PSV dus bijschrijven na de 1-1 in Milaan. Eerder in het toernooi speelde de ploeg van Mark van Bommel in eigen huis gelijk tegen Tottenham Hotspur. De overige vier poulewedstrijden eindigden in een nederlaag. In totaal houdt PSV dus 1,8 miljoen euro over aan wedstrijdpremies. 

Dat bedrag wordt opgeteld bij de bijna veertig miljoen euro waar PSV al zeker van was, toen het zich in augustus kwalificeerde voor het miljardenbal. De startpremie voor het hoofdtoernooi was namelijk 15,25 miljoen euro. Daar bovenop kreeg het nog 4,5 miljoen euro aan recettes, 3 miljoen euro vanuit de marketpool (een schatting die nog een paar ton kan veranderen) en een premie gebaseerd op de coëfficiëntenlijst. Dat bedrag was ongeveer twaalf miljoen euro. Omdat PSV laatste werd in Groep D overwintert het niet in de Champions League of Europa League, waardoor het totaalbedrag vast staat voor de Eindhovenaren: 

  • Startbedrag – 15,25 miljoen
  • Coëfficiëntenlijst-premie – 12,2 miljoen
  • Wedstrijdpremie – 1,8 miljoen
  • Recettes – 4,5 miljoen
  • Marketpool – 3 miljoen
    Totaalbedrag: 36,75 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner