12.12.2018 23:02

Bizar slot houdt Ajax langst ongeslagen ploeg in CL

Na een bizarre wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA hebben Ajax en FC Bayern München de punten gedeeld. Daardoor zijn de Duitsers groepswinnaar, maar blijft de ploeg van Erik ten Hag ongeslagen in de Champions League. Het werd 3-3.

Het is namelijk het veertiende duel op rij dat Ajax niet verloor. Ajax wordt gevolgd door het Franse Olympique Lyon, dat negen wedstrijden op rij ongeslagen is. De Ajacieden behielden die ongeslagen status na een krankzinnige slotfase. Ajax kwam net voor tijd op voorsprong, incasseerde vervolgens twee tegentreffers, maar kwam uiteindelijk via een eigen goal van Niklas Süle langszij.

Ajax had het aanvankelijk lastig voor rust. FC Bayern München creëerde kans na kans, maar mede dankzij Ajax-doelman André Onana hield de thuisploeg de nul. De Duitsers schoten in de eerste 45 minuten vijf keer op doel en dat was ongekend tegen de Amsterdammers. De laatste keer dat zij vaker een schot op eigen doel zagen, was in 2011 tegen FC Twente (zes doelpogingen).

Het was dan ook niet gek dat Robert Lewandowski na dertien minuten de score opende. De 30-jarige Pool maakte zijn twintigste goal dit seizoen in alle competities, waardoor hij de meest trefzekere speler is van de vijf grootste competities van Europa.

Via Dušan Tadić kwam de ploeg van Erik ten Hag langszij. Aan zijn intikker ging een fenomenale aanval vooraf. In de tweede helft schoot de Serviër een strafschop onverbiddelijk tegen de touwen, waardoor hij zijn vijfde Champions League goal van het seizoen maakte.

De wedstrijd eindigde met tien tegen tien. Eerst kreeg de Oostenrijkse Ajacied Maximilian Wöber een rode kaart, de eerste voor Ajax in 63 thuisduels. Even later maakte Thomas Müller in zijn 105e Champions League-duel een bizarre overtreding. Met een karatetrap raakte hij vol het hoofd van Nicolás Tagliafico, waardoor hij terecht van het veld werd gestuurd.

Ajax eindigde als tweede in de poule, achter groepswinnaar FC Bayern München. De Amsterdammers horen aanstaande maandag om 12:00 uur aan wie ze gekoppeld worden in de achtste finales van de Champions League. Bekijk hier de mogelijke tegenstanders.