13.12.2018 13:15

Onana één van de minst gepasseerde keepers in de CL

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League incasseerde Ajax-keeper André Onana drie tegendoelpunten. Datzelfde gold voor de opponent onder de lat bij Bayern München: Manuel Neuer.

De vier treffers in de laatste tien minuten (twee van Ajax en twee van Bayern München) van het bloedstollende duel zorgden ervoor dat Onana en Neuer niet de minst gepasseerde doelmannen van de groepsfase werden (daarbij zijn alleen de doelmannen meegerekend die zes duels speelden, Jasper Cillessen keepte bijvoorbeeld slechts één duel en incasseerde ook maar één goal). Nu eindigden de keepers van Ajax en Bayern München met vijf tegendoelpunten. 

Datzelfde aantal haalde ook SSC Napoli-doelman David Ospina. De Colombiaan moest vissen in de wedstrijden met Paris Saint-Germain, Liverpool FC en Rode Ster Belgrado. Eén doelman deed het beter dan dit drietal: Juventus-sluitpost Wojciech Szczęsny. De Poolse keeper kreeg slechts vier doelpunten om zijn oren van Manchester United, Valencia CF en BSC Young Boys. Daarmee is hij van alle Champions League-keepers, die in de zes groepswedstrijden in actie kwamen, het minst gepasseerd. 

Champions League-keepers die zes duels speelden met minste tegengoals:

  1. Szczęsny (Juventus) – 4 goals
  2. Onana (Ajax), Neuer (Bayern München), Ospina (SSC Napoli) – 5 goals
  3. Jan Oblak (Atlético Madrid), Casillas (FC Porto), Ederson (Manchester City) – 6 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner