13.12.2018 23:15

Bonuspunt Ajax bijna weggepoetst door Oostenrijk

PSV en Ajax speelden dinsdag- en woensdagavond gelijk tegen Inter en Bayern München in de Champions League. Daarmee vergrootten de twee Nederlandse topclubs het gat met Oostenrijk op de UEFA-coëfficiëntenlijst, maar na donderdagavond is die voorsprong bijna volledig weggepoetst door dat land.

Voorafgaand aan de laatste Europa League-speelronde op donderdagavond was het gat tussen beide landen 0,9 punten. Met de wetenschap dat een overwinning 0,4 punten oplevert, mochten Rapid Wien en RB Salzburg eigenlijk niet winnen in de Europa League. Heel vervelend voor Nederland, maar dat deden beide ploegen wel. Rapid Wien wist met 1-0 van Rangers FC te winnen terwijl RB Salzburg een ander Schots team versloeg. Celtic FC ging met 1-2 onderuit tegen de Salzburgers. 

Daardoor is het gat van ruim 0,9 punten geslonken naar iets meer dan 0,1 punt. Nederland bezet namelijk met 30.633 punten de elfde plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Oostenrijk volgt Nederland op de voet met 30.450 punten. Dat verschil is voor Oostenrijk te overbruggen bij een overwinning of gelijkspel van RB Salzburg of Rapid Wien. 

Achter het razend spannende gevecht heeft Nederland één concurrent definitief achter zich gelaten: Denemarken. Van dat land werd de laatste overgebleven ploeg (FC Kopenhagen) donderdag uitgeschakeld. Griekenland, dat met Olympiakos nog één ijzer in het vuur heeft, is over Denemarken heengewipt. De achterstand op Nederland is echter nog groot: liefst 3,2 punten verschil in het nadeel van de Grieken. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner