15.12.2018 11:45

Beugelsdijk heeft bizarre kaartenstatistiek

Het is nog niet het seizoen van Tom Beugelsdijk. De centrale verdediger van ADO Den Haag verloor zijn basisplaats, maar knokte zich terug in het elftal. Hij blijkt echter een notoire kaartenpakker in de Eredivisie.

Van de zestien duels die ADO dit seizoen speelde, stond Beugelsdijk twaalf keer tussen de lijnen. Daarin verzamelde hij tot nu toe al acht gele kaarten. Daarmee is hij de Eredivisionist met de meeste gele kaarten. Wat opvalt, is dat hij dit seizoen pas dertien overtredingen maakte. Dat betekent dat hij 0,62 overtreding maakt voordat hij een gele prent krijgt. 

Daardoor is Beugelsdijk hard op weg naar het recordaantal gele kaarten in één Eredivisieseizoen. Het record, twaalf keer geel, wordt gedeeld door vier spelers: Aleksandar Ranković (2003/2004), Guy Ramos (2011/2012), Joeri de Kamps (2014/2015) en Cristián Cuevas (2017/2018). 


 Lees ook: Eén Eredivisionist bij tien beste Afrikanen van het jaar


Beugelsdijk heeft een hele verzameling aan kaarten in de Eredivisie. In de 146 duels die de 27-jarige verdediger tot nu toe speelde, pakte hij 41 keer geel. Slechts twee keer werd hij van het veld gestuurd: één keer direct en één keer na twee gele kaarten. Beugelsdijk reageerde zelf na zijn kaart in het met 0-3 gewonnen duel met Willem II overigens met een flinke dosis zelfspot.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner