15.12.2018 21:58

92% van pogingen op doel Alcacér levert goal op

Paco Alcacér blijft imponeren bij Borussia Dortmund. Met de Duitse club bezet hij de koppositie in de Bundesliga, met een gat van negen punten op de concurrentie. Dat komt voor een groot gedeelte door de Spanjaard.

Alcacér startte in het met 2-1 gewonnen duel tegen Werder Bremen namelijk in de basis en beloonde het vertrouwen van zijn coach Lucien Favre door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Hij speelde dit seizoen tien wedstrijden in de Duitse competitie, waarin hij elf keer het net vond. Het meest bizarre is dat de 25-jarige centrumaanvaller daarvoor slechts twaalf keer tussen de palen schoot. Dat betekent dat 92% van zijn doelpogingen een treffer oplevert.


 Lees ook: Dit zijn de vijf creatiefste Eredivisionisten 


Alcacér startte tegen Werder dus in de basisopstelling, maar dat is dit seizoen geen standaard gegeven. Slechts vier keer mocht hij starten aan de wedstrijd. Hij kwam pas 440 Bundesliga-minuten in actie. Daardoor maakt hij per veertig minuten een doelpunt.

De oud-spits van onder meer FC Barcelona maakt sowieso een geweldig seizoen door met zijn nieuwe club. Hij is topscorer van de Bundesliga, maar wordt op de voet gevolgd door zijn ploeggenoot Marco Reus, die tien keer scoorde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner