16.12.2018 16:44

Ajax bleef heel 2018 ongeslagen in eigen huis

Ajax heeft zondagmiddag een monsterscore behaald tegen De Graafschap: 8-0. In de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar werd een nieuwe overwinning bijgeschreven. Heel 2018 bleef Ajax ongeslagen in eigen huis.

Hakim Ziyech en Daley Blind streden na afloop van de wedstrijd om de wedstrijdbal, aangezien beide spelers een hattrick maakten. Dušan Tadić en Noussair Mazraoui maakten de achtklapper compleet. Het doelsaldo van koploper PSV en achtervolger Ajax is door de doelpuntenregen volledig gelijk getrokken: 57 voor, zeven tegen.

De twintigste thuiszege van Ajax in 2018 werd gemakkelijk bijgeschreven. Er waren dit kalenderjaar maar drie ploegen die zonder nederlaag Amsterdam verlieten: ADO Den Haag (0-0), Heracles Almelo (1-1) en Bayern München (3-3). Ajax bleef heel 2018 ongeslagen in eigen huis in alle competities.

De laatste keer dat de Amsterdammers een heel kalenderjaar geen thuiswedstrijd verloren, speelde Ajax in De Meer en het Olympisch Stadion. In 1993 speelde Ajax de competitiewedstrijden - behalve tegen PSV en Feyenoord - in De Meer en de Europese wedstrijden - en de wedstrijden tegen PSV en Feyenoord - in het Olympisch Stadion. In alle 22 wedstrijden in 1993 werd toen ook niet verloren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner