16.12.2018 22:33

Show van Messi maakt hem zelf recordwinnaar van Barça

In zijn eigen recordwedstrijd stal Lionel Messi zondagavond de show. Met een hattrick en twee assists leidde hij FC Barcelona naar een 5-0 zege op Levante UD, waardoor Messi de speler is met de meeste zeges namens Barça.

Xavi Hernández en Messi stonden - na de zege van vorige week op Espanyol - beiden op 322 competitiezeges met FC Barcelona, waarmee ze het clubrecord deelden. Messi vestigde zichzelf alleen aan kop door zijn ploeg hoogstpersoonlijk aan zijn recordoverwinning te helpen. Van de 432 competitiewedstrijden van FC Barcelona waarin Messi in het veld stond, werden er 323 gewonnen.

Eerst assisteerde hij Luis Suárez bij het openingsdoelpunt, daarna was het de beurt aan Messi zelf om op het scorebord te verschijnen. In rap tempo werkte hij een hattrick tegen de touwen, waarin vooral de aanval voorafgaand aan zijn derde van grote schoonheid was. Suárez poortte zijn tegenstander, speelde Arturo Vidal vrij met buitenkant voet, die op zijn beurt klaar legde voor Messi: 4-0. Vlak voor tijd maakte Gerard Pique op aangeven van Messi ook nog het vijfde teamdoelpunt van de avond.

Messi MVP van Europa
In de vijf grootste competities van Europa is geen speler zo beslissend als Messi. Zijn doelpuntenproductie bracht hij zondagavond op veertien stuks, en daarnaast leverde hij negen assists. Met 23 punten in het MVP-klassement blijft hij de andere sterspelers op de Europese velden voor.

Dit zijn de MVP's van de vijf grootste competities:

  1. Primera División - Messi - 23 punten
  2. Ligue 1 - Nicolas Pépé - 21 punten
  3. Bundesliga - Marco Reus - 18 punten
  4. Premier League - Eden Hazard - 17 punten
  5. Serie A - Cristiano Ronaldo - 15 punten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner