17.12.2018 07:30

Tete betrokken bij twee treffers en bereikt primeur

Dat er wekelijks een Nederlander uitblinkt bij Olympique Lyon zijn we inmiddels wel gewend. Maar waar de schijnwerpers normaliter gericht zijn op Memphis Depay was het zondagavond de beurt aan rechtsback Kenny Tete.

De vleugelverdediger kent een moeizaam seizoen in het shirt van de Franse ploeg en had pas vier basisplaatsen in de Ligue 1. Eén daarvan was zondag, in het thuisduel met AS Monaco. De achtste finalist van de Champions League zegevierde met 3-0 en Tete was betrokken bij twee doelpunten. Houssem Aouar maakte de 1-0, maar bij de twee treffers van Nabil Fekir en Ferland Mendy die volgden was de voormalig Ajacied verantwoordelijk voor de assists. Het was voor de eerste keer in de loopbaan van Tete dat hij in één duel tweemaal aangever was.

Een mooi moment dus voor Tete, die dit seizoen nog niet eerder betrokken was bij een doelpunt in de Franse competitie. Wel deed hij dat in de Champions League tegen 1899 Hoffenheim (3-3) bij de goal van Tanguy NDombèlé en namens het Nederlands elftal. In de Nations League gaf hij de voorzet op Ryan Babel tijdens de 2-1 verliespartij in Frankrijk. Het duel met AS Monaco was de vierde op rij waarin Tete negentig minuten meespeelde, dat overkwam de rechtsback nog niet in 2018. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner