15.12.2018 09:45

Ajax heeft de grootste kans om Manchester City te loten

Het is een spannende dag voor Ajax. De Amsterdammers weten iets na twaalf uur wie de tegenstander gaat zijn in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag zit samen met vijftien andere clubs in de kokers.

Omdat Ajax tweede werd in Groep E kan het enkel de groepswinnaars van de andere poules treffen. Bayern München als tegenstander in de achtste finale van het miljardenbal is daarom geen optie. De mogelijke tegenstanders van Ajax zijn Borussia Dortmund, FC Barcelona, FC Porto, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester City en Juventus. Van dat rijtje heeft Ajax de grootste kans om Manchester City te loten.

  Dat komt omdat de ploeg van Pep Guardiola een aantal ploegen niet kan treffen. Zo werden Liverpool FC, Tottenham Hotspur en Manchester United net als Ajax tweede in de poulde. De UEFA heeft de regel dat clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar mogen spelen in de achtste finale. Daarbij ontloopt Manchester City ook Olympique Lyon, aangezien die ploeg tegenstander was in de poulefase. En hoewel meerdere mensen hopen dat Ajax tegen FC Porto loot, is die kans het kleinst. De Portugezen hebben naast ex-groepsgenoot Schalke 04 geen beperking in de loting en kunnen dus iedereen treffen. 

  De mogelijke tegenstanders van Ajax, gerankt op grootste kans om te loten:

  1. Manchester City – 20,8%
  2. Borussia Dortmund – 13,96%
  3. FC Barcelona – 13,57%
  4. Real Madrid – 13,46%
  5. Paris Saint-Germain – 13,30%
  6. Juventus – 13,18%
  7. FC Porto – 11,71%

   

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner