17.12.2018 13:30

Real met loodzwaar programma voor de duels met Ajax

Loting in de achtste finales van de Champions League wees uit dat Ajax en Real Madrid aan elkaar zijn gekoppeld. De heenwedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA en is op 12 of 13 februari. De returns staan gepland op 5 of 6 maart.

Kijken we naar de wedstrijden van beide ploegen in het weekend voorafgaand aan de onderlinge ontmoetingen, dan heeft Ajax op papier niet het lastigste programma. De Amsterdammers gaan voor de heenwedstrijd op bezoek bij Heracles Almelo (al verloor het daar vorig seizoen in de openingsspeelronde) en de Eredivisie-wedstrijd voor de return is tegen PEC Zwolle. Real Madrid treft het echter iets minder dan de ploeg van Erik ten Hag. 

Als de wedstrijd op 12 of 13 januari in de Johan Cruijff ArenA wordt afgewerkt, heeft Real Madrid op zondag de stadsderby bij Atlético Madrid in de benen zitten. Atlético Madrid is vrijwel de zwaarste tegenstander voor Real Madrid in de Spaanse Primera División. Slechts één ploeg is aantoonbaar zwaarder dan de ploeg van Diego Simeone: FC Barcelona. Laten de Catalanen nu net de tegenstander zijn van Real Madrid vlak voor de return met Ajax in Estadio Santiago Bernabéu.

Gezien de huidige stand in de Spaanse competitie zal Real Madrid niet in staat zijn om spelers te sparen tegen Atlético Madrid en FC Barcelona. Bovendien won de ploeg van de laatste zes jaar slechts eenmaal de landstitel. Real Madrid kan het zich niet veroorloven om op één paard te wedden. Tegen Atlético Madrid en FC Barcelona heeft De Koninklijke geen goed trackrecord. Zo won het op bezoek bij Atlético Madrid slechts eenmaal van de laatste vijf ontmoetingen. Thuis tegen FC Barcelona heeft het dezelfde statistieken: één zege in vijf wedstrijden.

Laatste 5 duels van Real Madrid uit bij Atlético Madrid in La Liga:

  • Overwinningen: 1 duel
  • Gelijke spelen: 3 duels
  • Nederlagen: 1 duel

Laatste 5 duels van Real Madrid thuis tegen FC Barcelona in La Liga:

  • Overwinningen: 1 duel
  • Gelijke spelen: –
  • Nederlagen: 4 duels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner