18.12.2018 12:15

Mourinho pakte met Man Utd minste zeges van top 6

José Mourinho is door Manchester United op straat gezet. De Portugese oefenmeester vocht de laatste weken tegen de bierkaai, maar ondanks overwintering in de Champions League was het bestuur van The Mancunians niet langer zeker dat Mourinho de juiste man was.

Sinds zijn aanstelling bij Manchester United, Mourinho volgde in de zomer van 2016 Louis van Gaal op, overtuigde hij nooit in de Engelse Premier League. Sterker nog, van de grote zes ploegen uit Engeland (Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal FC, Liverpool FC en Chelsea FC) pakte Manchester United de minste overwinningen onder leiding van The Special One in de kapitaalkrachtige competitie. Een hard gelag voor de ploeg met de grootste omzet ter wereld (volgens de cijfers van Deloitte). 

Meeste winstpartijen in de Premier League sinds augustus 2016:

  1. Manchester City – 69 overwinningen
  2. Tottenham Hotspur, Chelsea FC – 62 overwinningen
  3. Liverpool FC – 57 overwinningen
  4. Arsenal FC – 52 overwinningen
  5. Manchester United – 50 overwinningen

Vanaf afgelopen zomer leek het huwelijk tussen Mourinho en Manchester United al flink te zijn gedaald. De oefenmeester wilde graag een centrale verdediger en maakte zich sterk voor de komst van Jérôme Boateng, Diego Godín, Harry Maguire of Toby Alderweireld. Geen van hen werd binnengehaald. Ook was er de ruzie met Paul Pogba, maar de grootste reden voor zijn ontslag is het gebrek aan goede resultaten.

Afgelopen weekend, toen Manchester United met 3-1 verloor tijdens de derby met Liverpool FC, betekende de druppel voor de 55-jarige trainer. Manchester United stapte in de laatste zes Premier League-wedstrijden slechts eenmaal met een driepunter van het veld. Daardoor bedraagt het gat met koploper Liverpool FC nu negentien punten, terwijl het elf punten achter staat op Chelsea FC. The Blues staan vierde en zijn dus de laagst geklasseerde ploeg die op een plaats staat welke recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner