06.01.2019 16:50

Heerlijk moment Sandler: verdediger debuteert bij City

Philippe Sandler heeft zijn eerste minuten gemaakt in de hoofdmacht van Manchester City. De Nederlandse verdediger kwam tegen Rotherham United binnen de lijnen en zag The Citizens met 7-0 winnen in de FA Cup.

Na 67 minuten was het moment daar voor de jonge verdediger. Hij kwam in het veld voor aanvoerder Kevin de Bruyne. Sandler, opgeleid bij Ajax, liet een prima eerste indruk achter bij de fans van de regerend landskampioen. Hij speelde als defensieve middenvelder. Met Sandler in het veld kwam City nog driemaal tot scoren tegen de tweededivisionist. Het betekende de grootste nederlaag ooit voor Rotherham in het bekertoernooi.


 Lees ook: Rutten in fraai rijtje met Nederlandse coaches Anderlecht 


Een Nederlander in het veld bij de Citizens is vrij uniek: slechts tien landgenoten gingen Sandler voor bij City. Paul Bosvelt, Alfons Groenendijk, Danny Hoekman, Tyrone Loran, Kiki Musampa, Michel Vonk, Ronald Waterreus, Gerard Wiekens, Nigel de Jong en Karim Rekik maakten ooit minuten bij de huidige grootmacht in het Engelse voetbal.

Sandler transfereerde afgelopen zomer van PEC Zwolle naar de Premier League. De ploeg van John van 't Schip incasseerde een recordbedrag voor de 21-jarige mandekker. De voormalig jeugdspeler van Ajax kostte Manchester City liefst 2,5 miljoen euro. Nooit eerder verliet een speler PEC Zwolle voor zo'n hoog bedrag.

Het was onduidelijk wat voor plannen Manchester City had met Sandler, maar met zijn debuut lijkt het alsof Pep Guardiola toekomst ziet in Sandler. Dat Sander nu pas zijn eerste minuten maakte in het shirt van de landskampioen, had vooral te maken met een knieblessure. Die zorgde ervoor dat hij maandenlang van de zijlijn moest toekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner