19.12.2018 07:30

Engelse stuntploeg met beste prestatie ooit in de beker

Burton Albion zorgde dinsdagavond voor een ongelooflijke stunt in de League Cup. De ploeg uit de League One, het derde niveau van Engeland, versloeg in de kwartfinales van het bekertoernooi Middlesbrough FC, dat uitkomt in het Championship.

Jake Hesketh maakte de enige treffer van de wedstrijd: 0-1. Het was voor de eerste keer in de geschiedenis van Burton Albion dat het de kwartfinale overleefde van de League Cup en dus de laatste vier bereikte. Bovendien was het pas de eerste keer sinds het seizoen 2014/2015 dat er een ploeg van het derde niveau de halve finales van het toernooi haalde. Destijds slaagde Sheffield United daarin.

Zegereeks van Burton Albion de League Cup in 2018/2019:

Ex-NAC'er held bij Man City
Elders werd ook de kwartfinale tussen Leicester City en Manchester City afgewerkt, welke na strafschoppen werd gewonnen door The Citizens. Bij die club speelden een aantal ex-Eredivisionisten een grote rol tijdens het duel. Dat gold niet voor Philippe Sandler, want hij werd negentig minuten op de bank gehouden door Manchester City-coach Pep Guardiola. Wel deden Oleksandr Zinchenko en Aro Murić mee. 

Zinchenko, twee seizoenen terug verhuurd aan PSV, trapte de beslissende penalty tegen de touwen. Murić werd afgelopen zomer nog door de Engelse grootmacht verhuurd aan NAC Breda en keepte zelfs één Eredivisie-duel (3-0 tegen De Graafschap) dit seizoen. Door keepersproblemen bij Manchester City werd zijn huurcontract echter ontbonden. Tegen Leicester City was hij dé gevierde man, want Murić zag Leicester City drie strafschoppen missen tijdens de penaltyserie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner