19.12.2018 11:30

PEC Zwolle ontslaat Van 't Schip: slechtste club van 2018

PEC Zwolle heeft trainer John van 't Schip op straat gezet. De oefenmeester haalde de afgelopen maanden zeer teleurstellende resultaten en werd dinsdagavond met zijn club uitgeschakeld in de TOTO KNVB beker. Van 't Schip is de tweede Eredivisie-trainer die is ontslagen dit seizoen. Eerder werd Jean-Paul de Jong weggestuurd door FC Utrecht, hij werd opgevolgd door Dick Advocaat.

Dat ging op zeer pijnlijke wijze, want AZ Alkmaar was in de achtste finale veel te sterk voor de Zwollenaren. In Noord-Holland won de thuisploeg met 5-0. Het is tekenend voor het seizoen van PEC Zwolle, dat na zestien wedstrijden op de vijftiende plaats staat. Na goed overleg scheiden club en oefenmeester. Eind vorig seizoen ging het ook al niet goed met de ploeg, want op basis van de tweede seizoenshelft zou PEC Zwolle als voorlaatste ploeg eindigen. Door de goede resultaten van voor de winterstop eindigde het vorig seizoen nog op een respectabele negende positie.

De slechte resultaten uit de tweede helft van vorig seizoen en die van dit seizoen maken van PEC Zwolle de slechtste Eredivisie-ploeg van 2018. Geen enkele andere club, die in beide seizoenen actief was op het hoogste niveau in Nederland, haalde zo weinig punten. In totaal maar 26 punten. Ter vergelijking: Fortuna Sittard en Roda JC, die allebei maar zestien Eredivisie-wedstrijden in 2018 speelden, pakten slechts zeven punten minder dan de ploeg van John van 't Schip.

De top drie Eredivisie-teams met de meeste nederlagen in 2018:

  1. PEC Zwolle – 20 verliespartijen
  2. NAC Breda – 18 verliespartijen
  3. SBV Excelsior, Willem II – 15 verliespartijen

Aankomende vrijdag tijdens de laatste competitiewedstrijd van het jaar, uit bij VVV-Venlo, neemt assistent-trainer Gert Peter de Gunst de honneurs waar. PEC Zwolle hoopt voor de start van de tweede seizoenshelft de opvolger van Van 't Schip te hebben gevonden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner