20.12.2018 15:45

Oud-Ajacied echte goaltjesdief in laatste tien minuten

Arkadiusz Milik zit in een uitstekende periode van zijn loopbaan. De Poolse aanvaller, die in de zomer van 2016 Ajax verliet voor een avontuur bij SSC Napoli, blijkt een ware goaltjesdief in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

De 24-jarige spits van de ploeg uit Napels maakt van alle spelers uit de Serie A de meeste doelpunten in de laatste tien minuten. Dit seizoen maakte hij in totaal al acht treffers in veertien Serie A-optredens en vijf van die goals vielen in de laatste fase van de wedstrijd. Dat gebeurde afgelopen weekend onder andere tegen Cagliari Calcio, toen hij een vrije trap op fenomenale wijze tegen de touwen schoot (video onder). De treffer in blessuretijd was de enige van de wedstrijd, waardoor hij matchwinner werd: 0-1.

– Tip: zet bij onderstaande video je geluid aan. –

Ook tegen Atalanta (1-2 zege), Frosinone Calcio (0-4 zege), Empoli FC (5-1 zege) en Parma Calcio 1913 (3-0 zege) scoorde Milik in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Behalve werkgever SSC Napoli, Inter, AS Roma en Sassuolo Calcio scoort er geen ploeg uit de Italiaanse competitie vaker dan de voormalig Ajacied in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Milik, bezig aan zijn derde Serie A-seizoen, kende een aantal blessure bij SSC Napoli, maar is nu in topvorm. Het huidige seizoen is daarmee ook zijn meest productieve in Italiaanse dienst.