21.12.2018 11:45

Nog drie ploegen kunnen januari ongeslagen halen

Wie herinnert zich de Invincibles nog? Het legendarische team van Arsène Wenger dat de Premier League wist te winnen in 2003/04 zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Dat presteerden ook AC Milan in 1991/92 en Juventus in 2011/12

In de vijf grootste Europese competities hebben nog drie ploegen uitzicht om het seizoen af te sluiten zonder verliespartij. Het seizoen is uiteraard nog lang, maar nu de Engelse competitie ongeveer halverwege is, kan het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de opvolger worden van Invincibles. De ploeg van Jürgen Klopp gaat fier aan de leiding in de Premier League met veertien zeges en drie gelijke spelen. De voorsprong op concurrent Manchester City, dat nog maar eenmaal verloor dit seizoen, bedraagt slechts één punt. Het lijkt schier onmogelijk dat The Reds dit het hele seizoen volhouden.

Naast de fraaie ongeslagen reeks van Liverpool FC in de meest intense competitie ter wereld doet Juventus het eveneens knap. De ploeg uit Turijn, dat de Serie A al jaren domineert, deed in de zomer een meesterzet door Cristiano Ronaldo aan te trekken. Het vergrootte het gat met de concurrentie nog meer. Uit de eerste zestien wedstrijden won het er vijftien, waardoor het gat met nummer twee SSC Napoli opgelopen is tot acht punten. In een iets minder zware competitie speelt ook Paris Saint-Germain een uitstekend seizoen. De ploeg uit Parijs heeft nu al tien punten meer dan Lille OSC, terwijl het bovendien twee wedstrijden minder speelde. 

Ploegen uit de topcompetities met gemiddelde meeste punten per duel:

  1. Juventus – 2,88 punten per duel
  2. Paris Saint-Germain – 2,75 punten per duel
  3. Liverpool FC – 2,65 punten per duel
  4. Manchester City – 2,59 punten per duel
  5. Borussia Dortmund – 2,44 punten per duel

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner