22.12.2018 08:15

Vloek rust op Liverpool als koploper tijdens Kerst

Dankzij een 0-2 zege van Liverpool FC op bezoek bij Wolverhampton Wanderers zit de ploeg van Jürgen Klopp als koploper aan het Kerstdiner. Dat blijkt al jarenlang een garantie op uiteindelijk succes, behalve bij uitgerekend Liverpool zelf.

De laatste tien seizoenen werd de Kerstkoploper namelijk acht keer kampioen. Twee keer faalde de nummer één in het nieuwe jaar en verspeelde het de titel. Het verleden van The Reds is dramatisch. Zowel in het seizoen 2008/2009 als in 2013/2014 vergooide Liverpool namelijk de koppositie. De andere seizoenen behielden de lijstaanvoerders van de feestdagen hun plaats tot het einde van het seizoen.


 Lees ook: Best bekeken WK ooit trekt meer dan de helft van de wereld 


In ieder geval bleef Liverpool dankzij een zege op het sterk presterende Wolves ongeslagen in de Engelse Premier League. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk boekte nog een persoonlijk succes door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Het betekende zijn eerste competitiegoal voor Liverpool sinds zijn entree in januari. De openingstreffer kwam op naam van Mohamed Salah, met elf goals de huidige topscorer van de Engelse competitie.

Door de zege kon Jürgen Klopp ook de naam van Wolverhampton Wanderers doorstrepen op zijn winstlijst. Wolves was namelijk de enige Engelse tegenstander waar Klopp nog niet van had gewonnen sinds hij coach is van Liverpool. Door de zege heeft hij nu alle 32 Engelse opponenten verslagen. 27 daarvan ontmoette hij in de Premier League, terwijl hij er vijf trof in een van de Engelse bekertoernooien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner