23.12.2018 10:53

Solskjaer met doelpuntenfestijn in voetsporen Ferguson

Bij het debuut van interim-trainer Ole Gunnar Solskjaer won Manchester United overtuigend van Cardiff City: 1-5. Het was de eerste keer sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson dat The Reds vijf keer scoorden in een Premier League-duel.

Mei 2013 nam Ferguson afscheid van Manchester United. Vervolgens werd met David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal en José Mourinho een vrije val ingezet. De zo attractieve en succesvolle ploeg onder de Schot werd - vooral onder Mourinho - een zeer bekritiseerde ploeg. Ferguson nam afscheid met een 5-5 gelijkspel tegen West Bromwich Albion en dat was ook meteen de laatste keer dat Manchester United een vijfklapper op het scorebord neerzette. Tot het debuut van Solskjaer zaterdagmiddag.

Via een vrije trap van Marcus Rashford kwam United al razendsnel (drie minuten) op voorsprong. Ander Herrera, Anthony Martial en twee treffers van Jesse Lingard zorgden voor de ruime score. Vooral aan de treffer van Martial ging een zeer fraaie aanval vooraf:

De wisselingen onder Solskjaer
Vorige week zat Mourinho voor de laatste keer op de bank van Manchester United. Hij ging ten onder tegen Liverpool (3-1) en moest het veld ruimen. Ten opzichte van die wedstrijd had Solskjaer de basiself op vier plaatsen gewijzigd. Romelu Lukaku zat om 'speciale persoonlijke omstandigheden' niet bij de selectie en werd vervangen door Martial. Phil Jones verving Eric Bailly in het hart van de defensie, Luke Shaw kreeg de voorkeur boven Matteo Darmian en Paul Pogba begon weer in de basis ten koste van Diogo Dalot.


Lees ook: Vloek rust op Liverpool als koploper tijdens Kerst


Solskjaer was tussen 2008 en 2010 trainer van het tweede elftal en werkte daar al samen met Lingard en Pogba. Hij heeft hun ontwikkeling met veel plezier waargenomen. "Jesse Lingard was een jochie, nu is hij echt een man geworden. Paul Pogba is uitgegroeid tot een WK-winnaar…"

Tot het nieuwe jaar speelt Manchester United nog twee wedstrijden: thuis tegen Huddersfield Town en uit tegen AFC Bournemouth.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner