23.12.2018 14:10

Ajax rekent af met grootste angstgegner dit decennium

Ajax heeft de eerste seizoenshelft uitstekend afgesloten door met 1-3 te winnen op bezoek bij het FC Utrecht van Dick Advocaat. Utrecht is de ploeg die de laatste tien jaar de meeste punten van Ajax afsnoepte.

In totaal verspeelde Ajax de afgelopen tien jaar namelijk dertig punten in duels met FC Utrecht. Geen enkele Eredivisieploeg kreeg het voor elkaar om vaker Ajax van de drie punten af te houden, zelfs topclubs Feyenoord en PSV niet. Tegen de Eindhovenaren gaf Ajax in die periode 26 punten weg. 


 Lees ook: Bosz tekent bij Leverkusen: laatste resultaten dramatisch 


Ajax tegen FC Utrecht de laatste tien jaar

  • 6 overwinningen
  • 6 keer gelijk
  • 6 nederlagen

Al na veertien minuten waren de Amsterdammers voor de eerste keer trefzeker via Kasper Dolberg. De 21-jarige Deen tekende voor zijn zevende treffer dit seizoen. Daar had hij elf wedstrijden voor nodig. Na een uur spelen verdubbelde Dušan Tadić de score vanaf elf meter, na lang oponthoud door de VAR. De Serviër was met tien goals en zes assists razend belangrijk in de eerste competitiehelft.

Ondanks de aansluitingstreffer van Utrecht-spits Nick Venema, op dat moment goed voor vier goals in slechts 196 minuten, behield de ploeg van Erik ten Hag de voorsprong. Utrecht zorgde in de slotfase nog wel voor een storm in het doelgebied van André Onana, maar in blessuretijd maakte Frenkie de Jong aan alle hoop een eind door de derde Amsterdamse treffer voor zijn rekening te nemen. Daardoor gaat het de winterstop in met twee punten achterstand op winterkampioen PSV.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner