24.12.2018 09:00

Kane in bloedvorm en evenaart unieke reeks van Owen

Zelden beleefde Tottenham Hotspur zo'n makkelijke dag tegen Everton FC als zondagavond. Deze eeuw scoorde het namelijk nog niet eerder zes keer tegen The Toffees. De ploeg uit Londen won in Liverpool met 2-6.

Dat kwam mede door een fantastisch spelende Harry Kane. De spits had een groot aandeel in het goede veldspel en was verantwoordelijk voor twee goals. De Engelse aanvaller maakte zodoende voor de vierde wedstrijd op rij tegen The Toffees minstens twee doelpunten in één wedstrijd. Die serie begon in het voorjaar van 2017, toen hij tijdens de 3-2 overwinning tweemaal scoorde. Tussen toen en nu vond hij in de overige duels met Everton FC in de Premier League ook altijd tweemaal het net.

Serie van 4 duels waarin Kane 2 keer of meer scoorde tegen Everton:

De enige speler die ook minstens tweemaal scoorde tegen in eenzelfde opponent in vier opeenvolgende wedstrijden, was Michael Owen. De razendsnelle aanvaller van Liverpool FC bereikte van augustus 1998 tot en met mei 2001 die reeks tegen Newcastle United. Waar Kane in elk duel met Everton FC precies tweemaal scoorde, deed Owen het nog iets beter tegen The Magpies. In totaal maakte hij namelijk tien doelpunten in vier wedstrijden.

Serie van 4 duels waarin Owen 2 keer of meer scoorde tegen Newcastle:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner