26.12.2018 17:46

Kane schiet zichzelf in top 3 topscorers Boxing Day

Harry Kane is misschien wel de beste spits ter wereld en dat laat hij ook tijdens de Kerst al jaren zien. Hij scoorde tegen AFC Bournemouth zijn zevende treffer op Boxing Day, waarmee hij gelijk kwam met Thierry Henry.

De Fransman scoorde namelijk, net als Kane, zeven keer op Tweede Kerstdag. De aanvallers moeten drie namen voor zich dulden: Alan Shearer en Robbie Keane maakten er acht, terwijl Robbie Fowler de lijst aanvoert met negen goals op Boxing Day. De Engelsman deed dat onder andere in dienst van Liverpool, waar hij acht jaar onder contract stond.

Topscorers Premier League op Boxing Day

  1. Robbie Fowler - 9 doelpunten
  2. Alan Shearer en Robbie Keane - 8 doelpunten
  3. Harry Kane en Thierry Henry - 7 doelpunten


Lees ook: Ajax is meest sportieve ploeg van eerste seizoenshelft 


Kane maakte daarmee zijn twaalfde goal van het seizoen. Daardoor deelt hij nu de eerste plaats van de topscorerslijst met Mohamed Salah van Liverpool en Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal FC. De twee Afrikanen kwamen ook twaalf keer tot scoren in de competitie.

Het werd een eenvoudige Kerstmiddag voor Spurs, dat via oud-Ajacied Christian Eriksen op voorsprong kwam tegen Bournemouth. Tottenham ging rusten met een riante 3-0 voorsprong, mede dankzij het werk van rechtsback Kyle Walker-Peters. De 21-jarige Engelsman bereidde alle drie de treffers voor. Daarmee werd hij de jongste speler in Engeland met drie assists sinds Jermaine Pennant dat in 2003 als twintigjarige voor elkaar kreeg. Het duel eindigde in 5-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner