26.12.2018 18:12

Herboren Pogba toont herstel na verlossing van Mourinho

Sinds José Mourinho ontslagen is bij Manchester United, leeft Fransman Paul Pogba weer helemaal op in Engeland. De 25-jarige middenvelder doet het beduidend beter dan enkele weken terug onder leiding van de Portugees.

De nieuwe coach Ole Gunnar Solskjær zorgt ervoor dat Pogba zijn kwaliteiten optimaal kan benutten. Dat blijkt uit de eerste twee wedstrijden van de nieuwe coach, waarin hij bij vier doelpunten betrokken is. Dat is even vaak als in de laatste twaalf wedstrijden onder Mourinho. Tegen Huddersfield Town maakte hij twee goals, terwijl hij afgelopen weekend tegen Cardiff City twee assists gaf.

Pogba onder Mourinho en Solskjær

  • Mourinho: bij 4 goals betrokken in 12 wedstrijden
  • Solskjær: bij 4 goals betrokken in 2 wedstrijden


 Lees ook: Kane schiet zichzelf in top 3 topscorers Boxing Day 


Het droeg bij aan de uiteindelijke 3-1 zege van United. Daardoor is Solskjær de eerste debuterende coach van The Red Devils met meer dan drie goals in zijn eerste twee wedstrijden aan het roer. De tegentreffer in de slotfase was wel een fikse tegenvaller. United incasseerde dit seizoen al 31 doelpunten. Dat zijn er meer dan nummer vijftien Newcastle United.

Andere wedstrijden in Premier League
Manchester United behield door de zege de zesde plaats en bleef ongeslagen onder de Noorse manager, maar rivaal Manchester City verspeelde opnieuw dure punten in de titelstrijd. De ploeg van Pep Guardiola verloor met 2-1 op bezoek bij Leicester City en zag concurrent Liverpool wél zegevieren. De koploper won met 4-0 van Newcastle United. Daardoor hebben Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nu een voorsprong van zes punten op de regerend landskampioen City.

Bekijk hier alle andere resultaten op Boxing Day!

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner