29.12.2018 08:40

Redan eindigt bovenaan UEFA-topscorerslijst 2018

Daishawn Redan geldt als een van de grootste talenten die het Nederlands voetbal waarborgt. De spits van Chelsea FC liet het dit seizoen dan ook zien in de UEFA-wedstrijden, waarin hij topscorer werd van Europa.

UEFA-wedstrijden kunnen zoals in het geval van Redan Youth League-duels en wedstrijden met Oranje onder negentien zijn, maar ook echte wedstrijden in de Champions League en bijvoorbeeld de Nations League. In totaal vond Redan in die wedstrijden negentien keer het net: acht doelpunten in de Champions League voor jeugdteams, vijf voor Oranje onder negentien en zes voor Oranje onder zestien. Redan, die in de zomer van 2017 Ajax verruilde voor Chelsea, won met Oranje onder 17 het EK en bererikte met Chelsea de finale van de Youth League.


 Lees ook: De Kalender: Twee topduels voor Liverpool in zes dagen 


Daarin had hij met zijn negentien doelpunten dus een flink aandeel. Met dat aantal is hij onder andere topspitsen Antoine Griezmann en Edin Džeko de baas. Ook de Nederlandse voetbalster Nikita Tromp, die voor Ajax en het Nederlands vrouwenelftal onder 17 speelt, staat hoog genoteerd.

Top 5 UEFA-topscorers in 2018

  1. Daishawn Redan (Chelsea FC/Nederland) – 19 goals
  2. Nikita Tromp (Nederland vrouwen onder 17) – 15 goals
  3. Edin Džeko (AS Roma/Bosnië en Herzegovina) – 13 goals
  4. Munas Dabbur (RB Salzburg) – 12 goals
  5. Aintoine Griezmann (Atlético Madrid/Frankrijk) – 12 goals

Redan voegt zich door de knappe prestatie in een illuster rijtje namen. De voorgaande vijf jaar werd Cristiano Ronaldo driemaal de UEFA-topscorer. Afgelopen kalenderjaar was hij met 27 goals de absolute ster van de UEFA-duels. De jaren ervoor waren de Noorse voetbalster Ada Hegerberg en de Poolse spits Robert Lewandowski de topschutters.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner