29.12.2018 20:20

Liverpool vernedert Arsenal en sluit 2018 ongeslagen af

Het zware tweeluik van Liverpool FC rond de feestdagen is uitstekend begonnen voor de ploeg van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. De koploper van de Premier League had heel weinig moeite met een armetierig Arsenal FC. Vooral Roberto Firmino, die een record in handen nam, had een groot aandeel aan de 5-1 veegpartij.

Arsenal FC begon de wedstrijd nog goed, want na elf minuten had Ainsley Maitland-Niles de bal al tegen de touwen gewerkt. De achterstand was wel even wennen voor Liverpool FC, want de ploeg van Jürgen Klopp had in heel 2018 nog geen minuut tegen een achterstand aangekeken in de Premier League. Lang konden de bezoekers uit Londen niet genieten van de voorsprong, want daarna was het de beurt aan Roberto Firmino.

In een tijdsbestek van slechts twee minuten scoorde de Liverpool FC-aanvaller tweemaal. Daarmee tilde hij zijn doelpuntentotaal in de Premier League naar 43 doelpunten, mede omdat hij na de rust zijn hattrick completeerde. Zodoende werd Firmino de Braziliaan met de meeste treffers op het hoogste niveau van Engeland. Dat record was tot zaterdagavond in handen van Philippe Coutinho. Hij maakte in totaal 41 doelpunten.

Nog voor rust zorgden Sadio Mané en Mohamed Salah voor de 4-1. De Egyptenaar maakte zijn dertiende treffer van het Premier League-seizoen. Samen met de zeven assists was hij al twintig keer direct betrokken bij een treffer. Niemand in de kapitaalkrachtige competitie kan dezelfde cijfers overbruggen. Firmino zorgde met de 5-1 voor de eindstand. Arsenal FC is daarmee een graag geziene tegenstander door Liverpool FC. Sinds de start van het seizoen 2015-2016 scoorden The Reds namelijk tegen geen ploeg zo vaak als tegen The Gunners: 22 doelpunten in totaal.

Clubs waartegen Liverpool het vaakst scoorde in de PL sinds start 15/16:

1. Arsenal FC – 23 goals
  2. Watford FC – 20 goals
  3. AFC Bournemouth 19 goals

Liverpool FC bleef door de zege ongeslagen in 2018 op Anfield in de competitie. Het was alweer de 31e thuiszege op rij, een evenaring van het clubrecord. Omdat Tottenham Hotspur eerder op de zaterdag met 1-3 onderuit ging tegen Wolverhampton Wanderers, is het gat tussen Liverpool FC en nummer twee Spurs opgelopen tot negen punten. Daarachter volgt Manchester City met tien punten minder dan Liverpool FC. De ploeg van Pep Guardiola heeft nog wel een wedstrijd tegoed en komt zondagavond nog in actie tegen Southampton FC. Aankomende donderdag is bovendien de wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool FC.