30.12.2018 10:29

Juventus op vakantie als beste winterkampioen ooit

Voor de ploegen in de Serie A is de winterstop begonnen. Na negentien competitieduels is het tijd voor vakantie. Koploper Juventus sloot in ieder geval de eerste seizoenshelft af met een uitstekend gevoel.

De ploeg van Massimiliano Allegri is namelijk nog steeds ongeslagen in de Serie A. Juve verzamelde tot nu toe 53 punten in de eerste negentien duels. Het liet slechts vier punten liggen: in speelronde negen tegen Genoa CFC (1-1) en vorige week tegen het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer (2-2). Verder boekte de Oude Dame liefst zeventien zeges. Daardoor staat Juve negen punten los van de nummer twee SSC Napoli.


 Lees ook: Liverpool vernedert Arsenal en sluit 2018 ongeslagen af 


De recordbrekende eerste seizoenshelft kan niet los worden gezien van de entree van sterspeler Cristiano Ronaldo in de Italiaanse competitie. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Sampdoria, scoorde hij tweemaal in de uiteindelijke 2-1 zege. Zijn goal betekende een mijlpaal, want het was de honderdste goal van Juventus in 2018. De Portugees voert met veertien doelpunten de Italiaanse topscorerslijst aan.

Juventus doet nog in alle toernooien volop mee. Naast het feit dat het dus fier aan kop staat, staat Juventus in de achtste finale van zowel de Coppa Italia als de Champions League. Daar is het Spaanse Atlético Madrid van Diego Simeone het obstakel richting de kwartfinale.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner