31.12.2018 10:15

Solskjær bezorgt United beste goalreeks in zeven jaar

Bij Manchester United werd lang getwijfeld of José Mourinho ontslagen moest worden. Na de nederlaag tegen Liverpool FC (3-1) besloot de clubleiding dat het genoeg was en stelde het de Noor Ole Gunnar Solskjær aan.

Met die beslissing zal het inmiddels bijzonder blij zijn. Onder leiding van de oud-aanvaller is het namelijk bezig aan een geweldige reeks. De drie Premier League-duels onder Solskjær eindigden allemaal in een klinkende zege. Drie opeenvolgende winstpartijen in de competitie was Mourinho sowieso dit seizoen nog niet gelukt. Maar Manchester United wint niet alleen onder Solskjær, het scoort ook aan de lopende band. Cardiff City (1-5), Huddersfield Town (3-1) en AFC Bournemouth (4-1) werden met ruime cijfers verslagen, met name door een ontketende Paul Pogba. Hij scoorde vier keer in die drie duels, dat zijn meer treffers dan hij maakte in de rest van het seizoen.

Over de laatste drie duels haalde Manchester United dus een doelpuntengemiddelde van vier treffers per wedstrijd (twaalf goals in totaal). De laatste keer dat The Red Devils in de Premier League dat lukte, was precies zeven jaar geleden. In december 2011 scoorde het in drie achtereenvolgende wedstrijden eveneens twaalf keer tegen Fulham FC (0-5 zege), Wigan Athletic (5-0 zege) en Blackburn Rovers (2-3 verlies). Solskjær heeft het plezier dus weer teruggebracht op Old Trafford.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner