01.01.2019 10:15

Chelsea FC maakt met bijna €500 miljoen recordomzet

Chelsea FC kende in 2017/2018 sportief gezien niet het beste jaar uit de clubgeschiedenis, maar op financieel gebied was het een seizoen dat het nog nooit eerder evenaarde. De club draaide een recordomzet.

De Russische eigenaar Roman Abramovich zag dat Chelsea FC over het vorige seizoen een omzet van 443,4 miljoen pond (bijna 500 miljoen euro) draaide. Dat maakten The Blues bekend op de website. Ten opzichte van het seizoen daarvoor maakte het 62 miljoen pond (69 miljoen euro) meer winst, een stijging van ruim 27%. Dat kwam met name door de verkopen van Diego Costa aan Atlético Madrid (66 miljoen euro) en Nemanja Matić. De Serviër verkaste voor 44,7 miljoen euro naar Manchester United.

In de Premier League eindigde het vorig seizoen op een teleurstellende vijfde plaats. Daardoor liep het Champions League-voetbal mis en speelt het dit seizoen in de Europa League. In de FA Community Shield 2017 was Arsenal FC na strafschoppen te sterk, terwijl The Gunners ook de betere waren in de halve finale van de League Cup. De enige prijs die Chelsea FC vorig seizoen pakte was de FA Cup, in de finale werd Manchester United met 1-0 verslagen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner