01.01.2019 13:30

De 10 duurste transfers ooit in de winterperiode

De winterse transferperiode is per 1 januari geopend en loopt tot het einde van de maand. Clubs die onderpresteren gaan wanhopig op zoek naar versterkingen, terwijl andere teams net die topper zoeken die het verschil kan maken voor een titel. Wat waren de duurste spelers aller tijden in januari?

Exact een jaar geleden verkaste Virgil van Dijk van Southampton FC naar Liverpool FC. The Reds betaalden liefst 78,8 miljoen euro voor de centrale verdediger van het Nederlands elftal. Dat was op dat moment het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een speler in de maand januari. Echter verloor Liverpool FC in die transferperiode ook een speler aan FC Barcelona. 

Daags na de bekendmaking dat Van Dijk naar Liverpool FC overstapte, verliet Philippe Coutinho die club. Hij verkaste voor liefst 130 miljoen euro naar FC Barcelona, waardoor hij het record overnam van Van Dijk. Precies een jaar geleden transfereerde ook Diego Costa van Chelsea FC naar Atlético Madrid. Met die overgang was 66 miljoen euro gemoeid. Daarmee is hij na Coutinho en Van Dijk de duurste januari-transfer ooit. 

De 10 duurste wintertransfers aller tijden:

  1. Philippe Coutinho – FC Barcelona: €130 miljoen
  2. Virgil van Dijk – Liverpool FC: €78,8 miljoen
  3. Diego Costa – Atlético Madrid: €66 miljoen
  4. Aymeric Laporte – Manchester City: €65 miljoen
  5. Christian Pulisic – Chelsea FC: €64 miljoen
  6. Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal FC: €63,75 miljoen
  7. Oscar – Shanghai SIPG : €60 miljoen
  8. Fernando Torres – Chelsea FC: €58,5 miljoen
  9. Alex Teixeira – Jiangsu Suning: €50 miljoen
  10. Juan Mata – Manchester United: €44,7 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner