03.01.2019 08:30

Solskjær wint wéér met United en kent beste start ooit

Ole Gunnar Solskjær heeft de zaken uitstekend op de rit gekregen bij Manchester United. Nadat de Noorse trainer, die de ontslagen José Mourinho opvolgde, zijn eerste drie wedstrijden won, bond hij woensdagavond ook Newcastle United aan de zegekar: 0-2.

Dat betekende dat hij als trainer van Manchester United is gestart met vier overwinningen in de Premier League. Slechts één trainer in de geschiedenis van de Engelse grootmacht bereikte eenzelfde prestatie. Dat was de legendarische oefenmeester Sir Matt Busby. De Schot was jarenlang trainer van Manchester United. Hij diende de club van 1945 tot en met 1969. Busby wordt dat ook wel gezien als de Sir Alex Ferguson van het zwart-wit tijdperk.

De vier opeenvolgende zeges van Solskjær bij Man Utd:

• vs. Cardiff City – 5-1
  • vs. Huddersfield Town – 3-1
  • vs. AFC Bournemouth – 4-1
  • vs. Newcastle United – 0-2

Zo gemakkelijk als tijdens de eerste drie wedstrijden onder Solskjær ging het niet voor Manchester United op bezoek bij The Magpies. Pas nadat de Belgische spits Romelu Lukaku in het veld kwam, scoorde de ploeg. De fysiek sterke aanvaller stond pas een minuut binnen de lijnen voor hij de bal tegen de touwen kreeg. Tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Marcus Rashford de eindstand.