03.01.2019 10:30

Aké jubileert en scoort maar is wel perfecte score kwijt

Nathan Aké beleefde een knotsgekke woensdagavond tegen Watford FC. In zijn jubileumwedstrijd, het was Aké's honderdste optreden in de Premier League, zag hij zes doelpunten vallen: 3-3. Alle zes de treffers vielen voor rust en zelf was de mandekker eveneens doelpuntenmaker.

De tienvoudig Oranje-international is de 26e Nederlander die minimaal honderd wedstrijden heeft gespeeld in de grooste competitie van Engeland. Alleen Dirk Kuyt lukte het net als Aké om tijdens zijn jubileumduel tot scoren te komen. Aké scoorde voor de tweede wedstrijd op rij, iets wat hem nog niet eerder lukte in zijn carrière als prof. Dit seizoen maakte Aké al drie doelpunten (een evenaring van zijn productiefste seizoen), alleen Shane Duffy van Brighton & Hove Albion scoorde als verdediger vaker dit seizoen in de Premier League: vier treffers.

Aké kende tot en met Kerst een perfecte score in de Premier League wat betreft speelminuten. De verdediger kwam elke wedstrijd in actie en speelde altijd van begin tot eind. Tijdens de voorlaatste wedstrijd van AFC Bournemouth (tegen Manchester United, 4-1 verlies) moest hij zich acht minuten voor tijd noodgewongen laten wisselen. Daarom heeft hij niet de 1.890 mogelijke speelminuten op zijn naam staan. Wel is hij nog altijd de Nederlander met de meeste speeltijd in de Premier League dit seizoen.