03.01.2019 13:45

Dit zijn de acht rijkste Nederlandse profvoetballers

Arjen Robben wordt gezien als de rijkste profvoetballer van Nederland. De aanvaller van Bayern München heeft een jaarsalaris van 8,3 miljoen euro, terwijl zijn geschatte vermogen ongeveer 58 miljoen euro is.

Het jaarsalaris van Virgil van Dijk, die in januari 2018 een lucratief contract tekende bij Liverpool FC, is een stuk hoger. De centrale verdediger incasseert per jaar 10,5 miljoen euro. Bij zijn vorige werkgevers, onder meer Southampton FC en Celtic FC, was zijn jaarsalaris een stuk lager. Daardoor komt hij nog niet in de buurt van de top acht van rijkste Nederlandse profvoetballers, volgens de lijst die Quote jaarlijks uitbrengt.

Achter Robben volgen namelijk een hoop oudgedienden. Op plaats twee staat Robin van Persie met 46 miljoen euro. De aanvaller van Feyenoord heeft goed geboerd in de Premier League, met flinke salarissen bij onder meer Arsenal FC en Manchester United. Wesley Sneijder, momenteel spelend voor Al-Gharafa uit Qatar, staat op plaats drie met een geschat vermogen van 37 miljoen euro. De rest van de top acht bestaat verder uit spelers die dertig jaar of ouder zijn. 

Het geschatte vermogen van de acht rijkste Nederlandse profvoetballers:

  1. Arjen Robben – €58 miljoen
  2. Robin van Persie – €46 miljoen
  3. Wesley Sneijder – €37 miljoen
  4. Nigel de Jong – €30 miljoen
  5. Klaas Jan Huntelaar – €29 miljoen
  6. Ryan Babel – €21 miljoen
  7. Rafael van der Vaart – €19 miljoen
  8. Gregory van der Wiel – €18 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner